Де в Сумах можна пройти тестування на знання української мови?

22.02.2022

У Сумському державному університеті кожен здобувач освіти, працівник чи просто бажаючий може пройти курси з вивчення української мови.

Про це у Міжнародний день рідної мови, що відзначається 21 лютого, розповів директор департаменту по роботі з персоналом і підготовці науково-педагогічних кадрів Дмитро Циганюк.

«Українську мову в нас вчать різні категорії слухачів. Перша – це наші студенти, майбутні студенти, підготовче відділення з числа іноземців. Вони навчаються в лінгвістичному центрі слов’янських мов, який функціонує у нашому університеті вже більше 10 років. Це студенти з понад 10 країн, в основному –   Азії та Африки: з Індії, Палестини, Лівану, Танзанії, Нігерії, Чаду», – повідомив Дмитро Циганюк.

У центрі розвитку кадрового потенціалу, зазначив розповів директор департаменту, удосконалити свій рівень української мови мають можливість  службовці, викладачі університету й усі охочі. До речі, серед слухачів – жителі інших регіонів, приміром, Одеси, Харкова, Львова, Мукачева.

«Минулого року, наприклад, понад 300 осіб пройшли навчання на наших курсах з української мови. Це і бізнес-лінгвістика, і українська мова – помічник кожному на щодень. Також в університеті діє єдиний в місті Суми центр тестування на знання української мови, де можна скласти іспит і отримати сертифікат для виконання службових обов’язків або для отримання громадянства», – наголосив Дмитро Циганюк.

Сумський державний університет – у числі спеціально уповноважених державою установ, де проводяться іспити на визначення рівня володіння українською мовою, які у межах своїх повноважень організовує Національна комісія зі стандартів державної мови.

За словами Дмитра Циганюка, жителі Сум непогано знають рідну мову, разом з тим, багато людей прагнуть удосконалити свій рівень володіння нею, тому університетські програми з вивчення української мови користуються популярністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: