Як правильно вибрати плитку для невеликої ванної кімнати

22.02.2022

Ремонт у малогабаритній ванній кімнаті — непросте завдання, яке вимагає особливої уваги. Якщо неправильно підібрати плитку, яка використовується для оздоблення підлоги та стін, вона може візуально звузити і без того маленький простір. При виборі плитки у ванну кімнату невеликого розміру варто приділити увагу кольору, розміру, малюнку та рельєфу.

Якому кольору віддати перевагу

Невелике приміщення варто оформляти у світлих тонах. Перевагу краще віддати теплим відтінкам, які створять затишок:

кремовому;

персиковому;

світло-жовтому.

Для того, щоб зробити ванну візуально просторішою підійдуть холодні кольори. В маленьких приміщеннях буде органічно виглядати плитка наступних відтінків:

блакитного;

м’ятного;

бірюзового.

При розробці дизайну невеликої ванної кімнати можна використовувати і яскраві насичені відтінки, але тоді важливо правильно продумати освітлення, щоб не з’явився ефект скрадування простору. Від темних відтінків краще відмовитися. Насичений коричневий, чорний, бордовий, зелений візуально зменшать приміщення. Добре виглядає в компактній ванній плитка з блискучою або дзеркальною поверхнею, бо вона створює ефект розширення простору.

Який розмір плитки вибрати

Для компактної ванни оптимально вибирати плитку малого або середнього розміру. Найкраще підійдуть формати:

10Х10 см;

20Х20 см;

20Х30 см.

Велика плитка візуально захаращує простір і її укладати набагато складніше, бо вона вимагає ідеально рівної поверхні. А ще велику плитку, найімовірніше, доведеться підрізати, що буде виглядати неестетично.

Яким має бути малюнок та рельєф

Для невеликої ванної кімнати ідеально підійде плитка з глянцевою блискучою поверхнею. Світло, що відбивається, візуально розширює простір, однак у догляді така плитка більш вимоглива, ніж матова.

Рельєфну плитку можна використовувати в компактних ванних кімнатах, але не для суцільного облицювання стін. За її допомогою краще створювати акценти.

Ще один прийом для збільшення простору — чергування світлих та темних рядів плитки, покладеної вертикально. Цей спосіб допомагає візуально підняти стелю і розширити стіни.

Незважаючи на велике розмаїття плитки, вибрати підходящий варіант для маленької ванної не так просто. Важливо врахувати кілька нюансів одночасно. Обираючи матеріали в інтернет-магазині плитки та сантехніки Keramis, ви отримаєте якісний товар та зможете заручитись підтримкою професійного консультанта.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: