У СумДУ юні науковці вчилися проводити біомедичні дослідження

23.02.2022

20 лютого на базі ЦККНО «Центр біомедичних досліджень» навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету відбулася «Зимова школа юного науковця».

Її було організовано для учнів 9-10 класів міста Суми.

Співробітники центру провели майстер-класи та залучили школярів до безпосередньої роботи в лабораторіях центру. Власним досвідом наукової роботи поділилися й аспіранти та студенти інституту.

Зокрема, юні науковці дізналися про роботу в бактеріологічній, хімічній лабораторіях, лабораторії клітинних культур, познайомилися з особливостями роботи з приладом електропрядіння та 3D-принтингу, флюоресцентним мікроскопом.

Особливо цікавою для слухачів школи стала практична робота в лабораторіях центру, під час якої юні науковці освоїли основні засади мікроскопічного та бактеріологічного методів дослідження, опанували практичні навички початкової роботи в клітинній лабораторії, дізналися про особливості хімічних методів обробки біоматеріалів, долучилися до процесу електропрядіння наноматеріалів та 3D-принтингу моделей з полімерних матеріалів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: