Охтирчан просять зробити запас води на 3 дні

23.02.2022

На сайті Охтирської міської ради з’явилося повідомлення про те, що у зв’язку  з ремонтними роботами лінії електропередач з 24 по 26 лютого в місті  можливі тимчасові перерви в електропостачанні та водопостачанні. Тож містян просять зробити достатні запаси води на даний період та поставитися з розумінням до тимчасових незручностей.

Дана ситуація пов`язана з тим, що 24-26 лютого будуть проведені системні випробування Об’єднаної енергосистеми України (ОЕС) в умовах ізольованого від енергосистем сусідніх держав режиму.

На виконання Постанови НКРЕКП №236 від 03.02.22 року, перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем Росії, Білорусі та мережі ENTSO-E режимі заплановано на 24-26 лютого 2022 року. На цей час ОЕС України буде об’єднано з «островом Бурштинської ТЕС», дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно.

Робота в ізольованому режимі — випробування, яке проводиться в межах підготовки до синхронізації об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E.

Операції для тимчасового від’єднання «острова Бурштинської ТЕС» від енергосистеми ENTSO-E та приєднання його до ОЕС України розпочнуться вранці 23 лютого. Після їх завершення будуть виконуватися операції по тимчасовому від’єднанню ОЕС України від енергосистем Росії та Білорусі. Повернення енергосистеми України на паралельну роботу із зазначеними енергосистемами заплановане на 27 лютого.

Тож мешканців просять НЕ ПАНІКУВАТИ ТА МАТИ ДОБОВИЙ ЗАПАС ВОДИ.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: