Меру Лисенку хочуть надати надбавку до зарплати за високі досягнення

23.02.2022

На сайті Сумської міської ради опублікували проєкта рішення “Про встановлення надбавки, преміювання та надання допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги Сумському міському голові у 2022 році”. Ініціатором розгляду питання стала постійна комісія з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції.

Згідно з проєктом рішення, міському голові Сум Олександру Лисенку пропонують надати надбавку за високі досягнення у праці у розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років. Крім того, посадовцю у 2022 році пропонують кожного місяця надавати премію в розмірі 70% посадового окладу, а на професійні та державні свята – оклад у повному розмірі. Також міському голові хочуть надати матеріальну допомогу для оздоровлення та розв’язання соціально-побутових питань. Виплати дорівнюватимуть розміру середньомісячної заробітної плати.

Згідно з декларацією, яку оприлюднили на сайті мерії, у 2020 році Олександр Лисенко отримав заробітну плату за основним місцем роботи у розмірі 567 тисяч 979 гривень. Ще трохи більше шести тисяч гривень він отримав від “Приватбанку” в якості процентів. Також міський голова має у своєму розпорядженні деякі грошові активи. Це 160 тисяч гривень та 10 тисяч доларів у готівці й 19 905 та 28728 гривень, розміщених на банківських рахунках. Відповідно до розміщених у декларації даних мер має 6 вантажних авто.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: