На Сумщині вчителька принижує дітей із бідних родин

23.02.2022

У сільській школі біля Глухова вчителька принижує дівчинку з бідної родини. Мати дитини не знає, що робити від такої безвиході. Про це вона написала в групі “Батьки SOS” у Facebook.

За словами матері, вчителька роками принижує дітей та не несе за це жодного покарання. Жінка запитує, куди звертатися, щоб зламати цю систему. «Що робити, коли вчитель роками принижує дітей? знищують. Як зламати цю систему?” – написала у розпачі жінка.

Сім’я живе на кордоні з Росією у невеликому селі на Глухівщині. Тут немає можливості обрати іншу школу та вчителя. Педагог Смик Віра Олександрівна постійно знущається з учениці за те, що та з бідної сім’ї. Вона вважає таких дітей людьми другого сорту. “Протягом кількох років вона на постійній основі принижувала мою дитину, то їй не сподобалося, як моя дитина одягнена, то у неї зачіска не така, то вона взагалі якась не така дитина”, – написала мама дівчинки.

Жінка не витримала і пішла до школи розібратися до директора, але після цього вчителька не припинила знущання, а ще більше почала принижувати дитину. “На цьому розмови з адміністрацією школи закінчилися, а ось знущання так і залишилися і навіть гірше стало… Справа в тому, що цей невчитель пропрацювала в школі все життя і рік у рік вона обирала собі нову жертву”, – додала мати.

Як виявилось, вчителька має вплив у навчальному закладі. Її чоловік – колишній директор школи, в якій вона працювала, а зараз ту школу закрили і вона перейшла до цієї та продовжує свою діяльність. У районному центрі у неї в адміністрації є родичі, які постійно прикривали її справи, якщо це виходило за межі школи.

Мати учениці дуже пригнічена і питає, невже “бідність – це вирок”.

У коментарях користувачі порадили жінці звернутися на номер 1545 (урядова гаряча лінія).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: