Більшість жителів Сумщини хворіє штамом «Омікрон», але циркулює і «Дельта»

23.02.2022

В Україні спостерігається стабільне зниження захворюваності на Covid-19. Уповільнюється темп приросту смертності. У цілому її середньодобовий показник по Україні становить 247 осіб.

«Але це ще досить високий показник смертності цього захворювання, тому все таки люди повинні бути уважні і дотримуватись протиепідемічних обмежень», – наголошує Ірина Хаміцевич, завідувач Шосткинським районним відділом Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Сумська область залишається у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки. Станом на сьогодні рівень захворюваності становить 1 399 випадків на 100 тис. населення. Тиждень тому цей показник перевищував позначку 1 800.

«По місту Шостку на 7 тижні було нових випадків ковіду 580, на 6 – 910. У селах Шосткинської громади 88 нових випадків. На жаль, померло 12 осіб», – розповідає Ірина Хаміцевич.

Більшість хворіє на ковід штаму «Омікрон», але циркулював і штам «Дельта».

Наразі у Шостці залишається 1 473 активних осередки, по селах громади – 137. У тому числі хворіють 164 дитини, у селах громади – 13.

Ірина Хаміцевич закликає усіх убезпечити себе від підступної хвороби і вакцинуватися.

Більше – у відеоролику.

ШосткаІнфо

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: