У Сумах погасили нову марку “Мрія”

29.06.2022

У сумському відділенні “Укрпошти” відбулося спецпогашення нової марки “Українська мрія”.

Марка присвячена найбільшому у світі літакові АН-225 “Мрія”, який росіяни знищили у Гостомелі. До поштової марки випущено художній конверт та листівку.

Спецпогашення марки відбулося одночасно по всій Україні.

“Спочатку планувалося виготовлення конверта. Був до Дня Незалежності конкурс дитячого малюнка “Намалюй свою мрію”, і діти надсилали свої ескізи для конверта. Але так сталося, що наш літак було розбомблено, тому пошта прийняла рішення випустити марку, щоб мрії здійснювалися. До речі, сьогодні марка вперше випускається з новою літерою U замість V, яка була раніше і означала 12 грн, бо ця літера зараз заборонена”, – розповідає Ірина Муха, провідний фахівець відділу поштових послуг.

Авторка ескізу – 11-річна волинянка Софія Кравчук. Цю ілюстрацію дівчинка намалювала ще до війни для участі у конкурсі. Разом з керівницею студії образотворчого мистецтва Оксаною Богутою Софія займається в будинку школяра міста Любомль.

“Коли в нас є мрія про свободу, про незалежність, про краще майбутнє як для нас, так і для дітей, її не потрібно відкладати, а потрібно якнайшвидше втілювати. Марка випущена накладом 3 млн екземплярів. Вона реалізується у всіх куточках області. Зараз марка вже доїхала в Середину-Буду. Запущена марка в реалізацію і на торговельному майданчику “Амазон””, – говорить В’ячеслав Маринич, директор Сумської філії АТ “Укрпошта”.

Вартість нової марки – 12 гривень. Одразу після презентації та спецпогашення за конвертами, марками й листівками з зображенням українського літака вишикувалася черга з філателістів і сумчан, що хочуть придбати її на пам’ять.

Марка з зображенням “Мрії” – це третя марка, присвячена подіям російсько-української війни з початку повномасштабного вторгнення.

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: