Нардеп Тетяна Скрипка домовилася про відпочинок для вихованців дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей із Сумщини у Словаччині

08.07.2022

Народний депутат від партії “Слуга народу” Тетяна Скрипка продовжує реалізовувати гуманітарні проєкти у сфері захисту дітей, що мають особливе значення в умовах війни. Зокрема, цього разу парламентарка домовилася про відпочинок для вихованців дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей із Сумщини у Словаччині.

“Робота зі створення можливості для відпочинку дітей, які виховуються у будинках сімейного типу, почалася навесні. Звісно, було розуміння, що провести оздоровчу кампанію на рівні держави не вдасться. Тож, стартували перемовини з благодійниками за кордоном, аби спрямовувати дітей на відпочинок невеликими групами.

Саме для цього у травні я вперше відвідала Словаччину. Сьогодні тішуся тим, що поїздка принесла результат. Дружня країна, прекрасні люди, відкриті серця і ось, наша перша група дітей з двох будинків сімейного типу та однієї прийомної сімї рушила у подорож.

Поїздка родин Бондарєвих, Мудриченків і Ромасів стала можливою завдяки двом неймовірним сумчанкам – голові Жіноче об‘єднання «Мереживо» Тетяні Шевченко, яка взяла на себе обов’язки з формування групи і спілкування з батьками, та директорці дитячого табору “Суми” Сумської міськради Ользі Калінінській, яка очолила групу і таки розпочала оздоровчий сезон на Сумщині

Дякую словацьким благодійникам за два тижні справжнього літа для сумських дітей. Дякую за те, що ця подорож для родин абсолютно БЕЗКОШТОВНА.

Вірю, що це лише початок співпраці. І попереду – нові враження і повноцінний відпочинок для сотень маленьких українців.

Так переможемо” – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, за сприяння нардепа Тетяни Скрипки в обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю з’явився свій харчоблок.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: