Атинський психоневрологічний інтернат, що зазнав обстрілів, поки не переводитимуть в Білопілля

08.07.2022

7 липня на сесії Білопільскої міської ради мали розглянути питання про переведення Атинського психоневрологічного інтернату, який зазнав руйнувань внаслідок обстрілів військ РФ, у приміщення школи № 5 в Білопіллі.

Проте батьки школярів проти такого переведення і закриття школи, тому мер Білопілля скасував проведення сесії.

«Щодо ситуації з можливим переведенням Атинського психоневрологічного інтернату на базу школи N5 в Білопілля. Після проведення сьогодні низки зустрічей з педагогічним та батьківським колективами школи, враховуючи погодження Сумської обласної ради, мною було прийняте розпорядження про відміну проведення сесії з даного питання. Натомість будуть додатково вивчатися інші шляхи вирішення даної проблеми разом з керівництвом обласної військово-цивільної адміністрації та обласної ради», – написав міський голова Юрій Зарко у Фейсбуці.

Нагадаємо, 3 липня, війська РФ з мінометів та артилерії гатили по території та приміщенням Атинського психоневрологічного інтернату. Спалахнула пожежа у їдальні закладу, зруйнований адмінкорпус та гуртожиток. Як мінімум троє людей постраждали – це мирні люди, пацієнти інтернату. Працівників та підопічних закладу евакуювали в окремий блок у приміщенні подібного інтернату.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: