У Сумах відкрилося ще одне хоспісне відділення

13.07.2022

Днями на базі міської клінічної лікарні Святого Пантелеймона відкрилося паліативно-хоспісне відділення на 40 ліжок. Це – новий напрямок у роботі медичного закладу. Відтепер медперсонал надає допомогу пацієнтам з термальними станами (онкологія на останній стадії та інші хронічні проблеми зі здоров’ям, які вже не піддаються лікуванню). Всі вони потребують постійного догляду.

Відділення хоспісу розмістилося у колишньому інфекційному одноповерховому корпусі, який під час пандемії був капітально відремонтований та облаштований для лікування хворих на коронавірус. Тепер через спад захворюваності потреба у цілому ковідному відділенні відпала.

У хоспісі, як повідомив директор лікарні Володимир Поцелуєв, працює три лікаря (два терапевта та один невролог), 11 медсестер (є два медсестринських пости) та 8 осіб молодшого медперсоналу.

«На сьогодні вже 23 пацієнти перебувають на лікуванні, – уточнив керівник. – У відділенні комфортні умови, палати розраховані на 2-4 людини. Також до нас можуть звертатися люди, які у зв’язку із військовим станом лишилася даху над головою та потребують допомоги, підтримки та нагляду. Окрім відділення, у нас працює паліативна бригада, яка виїздить до пацієнтів додому».

За додатковою інформацією звертатися телефоном – 0 800 333 103.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: