Школярі з Німеччини зібрали гроші для сумських дітей

15.07.2022

Відділення гематології Сумської обласної дитячої лікарні отримало допомогу з Німеччини. 3 тисячі євро зібрали учні початкової школи з Баварії. Гроші розподілили між пацієнтами відділення.

Три тисячі євро передали пацієнтам гематологічного відділення учні початкової школи баварського містечка Мюнхмюнстер. В місцевій школі вони провели благодійне свято, його ініціювала Олена Мартен, уродженка Сум, яка вже 14 років живе в Німеччині, займається волонтерством і допомагає біженцям з України.

“У школі, де навчалася моя донька, я розповіла про тяжке становище дітей в Україні, де зараз йде війна. З директором школи ми вирішили провести благодійну акцію по збору коштів на лікування та підтримку українським дітям. Ця ідея набула дуже великий резонанс і діти з великим натхненням взяли участь в цій акції, і в цьому їх підтримали їхні батьки. Вчителі провели спортивні змагання та художню виставку-продаж”, – розповідає волонтерка Олена Мартен-Нікітенко.

Діти від 6 до 10 років продавали на аукціоні саморобні іграшки та малюнки. Також провели марафон, в якому взяли участь діти, батьки, вчителі та навіть мер містечка. Зібрані гроші пані Олена передала через свою маму, яка живе у Сумах.

“Вона хотіла, щоб ці кошти напряму, не через якісь фонди, а напряму потрапили тим дітям, яким вони необхідні. Тому вона попросила мене, щоб я знайшла кінці, куди можна ці гроші перевезти. Я звернулася в соціальну службу і мені порекомендували, оскільки дитячий будинок в нас виїхав, звернутися в дитячу обласну лікарню, в онкологічне відділення”, – говорить волонтерка Валентина Нікітенко.

Гроші передали урочисто, за присутності маленьких пацієнтів та їхніх батьків.

Сім’ям з онкохворими дітьми в такий час особливо важлива будь-яка допомога, – каже голова організації “Батьки онкохворих дітей” Оксана Смольникова:

“Декому потрібне фінансування на клініко-лабораторні дослідження, для когось важливе транспортне переміщення в межах країни або й за межі країни. В кожного все індивідуально, тому в залежності від стану здоров’я, від гостроти процесу, від потенційних ускладнень, які можуть бути – від цього залежало прийняття рішення щодо суми для кожної сім’ї”.

Пані Оксана розповіла, що найбільші суми отримають 4 дитини, які зараз перебувають в загостреній фазі хвороби, мають складні онкологічні діагнози та потребують довгої реабілітації. Решта пацієнтів отримають по 100 євро.

Олена Мартен каже, що їхню акцію показали на німецьких телеканалах, і тепер інші школи теж вирішили провести такі заходи на користь українських дітей: “Ми бажаємо всім дітям України та їх батькам здоров’я та мирного неба над головою. Все буде Україна! Україна – це мир та життя! Тримайтесь! ”

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: