На Сумщині рятувальники продовжують очищати водойми від мін

15.07.2022

За останню добу піротехнічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування продовжували проводити очищення територій Сумської та Чернігівської областей від вибухонебезпечних предметів.

Працювали зокрема в с. Броди Конотопського району, с. Верхня Сироватка, с. Рясне Сумського району, с. Климентове та м.Тростянець Охтирського району на Сумщині, а також у с. Дорогинка, Ічнянської ОТГ на Чернігівщині.

У результаті обстеження місцевості було вилучено та відправлено на сортувальний майданчик 10 вибухонебезпечних предметів, зокрема 4 крупнокаліберних артилерійських снарядів АС- 52мм, 1 артснаряд АС-30мм, 1 протитанкова міна ТМ-62М, 1 постріл гранатометний ПГ – 7С, 1 мінометна міна ММ-50мм, 1 мінометна міна ММ -120мм та 1заряд димовий ЗД6.

Рятувальники нагадують громадянам про заборону відвідувати ті місця, де проводилися бойові дії, зокрема на території Сумської та Чернігівської областей. Існує потенційна небезпека в лісах, полях, водоймищах. У разі виявлення предметів, схожих на боєприпаси, ні в якому разі не чіпайте їх та повідомляйте про небезпечну знахідку органи влади або відповідні служби за номерами 101,102.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: