Віталій Калініченко: «Вважаю за свій обов’язок, як і до війни, не залишатися осторонь творчих ініціатив Лебединщини»

18.07.2022

Депутат Сумської обласної ради, директор із розвитку ТОВ агрофірми «Псьол» Віталій Калініченко продовжує допомагати творчим колективам Лебединщини, адже розуміє, наскільки важливо у цей складний воєнний час дбати про культуру, що підбадьорює патріотичний дух громади. Днями за підтримки народного обранця у Лебединській центральній міській бібліотеці відбулося  засідання “Літературної світлиці Лебединщини”. Місцеві поетеси читали авторську  поезію та виконували пісні про  мир, перемогу українського народу, життя, яке змінила війна, про наших захисників та захисниць, про Україну.

«Висловлюємо  щиру подяку депутату Сумської обласної ради Віталію Калініченку за фінансову допомогу  у  проведенні творчого засідання.  Спілкування після  заходу продовжилося за   філіжанкою кави зі смачними солодощами, а кожна учасниця   отримали подарунок на згадку. Особливі емоції викликала патріотична картина за номерами, дарунок для найменшої  поетеси. Скарбничка  Лебединської центральної міської бібліотеки поповнилася   прекрасною книгою про  українське козацтво. Невдовзі про творчу зустріч ми зможемо переглянути відеофільм. Тож щиро дякуємо Віталію Миколайовичу за підтримку і допомогу. Віримо у перемогу українського народу! Дякуємо нашим захисникам. Все буде Україна!» – ідеться у листі вдячності, який надійшов на адресу депутата від Івана Минюка.

На переконання Віталія Калініченка, подібні зібрання творчої спільноти потрібні, щоб заряджати людей позитивними емоціями, яких так не вистачає у ці дні.

«Зрозуміло, що зараз більшість ресурсів нашої країни спрямована на те, щоб забезпечувати українську армію усім необхідним, зміцнювати обороноздатність. У таких умовах гуманітарна галузь, на жаль, залишається обділеною, однак ще Черчилль говорив: «Якщо немає культури, навіщо ми тоді воюємо?». Вважаю за свій обов’язок, як і до війни, не залишатися осторонь  творчих ініціатив Лебединщини, і остання зустріч поетес не стала виключенням.  Їхня творчість надихає до плідної праці, додає сил, оптимізму, віри в перемогу, тому важливо, аби наші чудові автори також відчували турботу і підтримку», – говорить депутат.

Нагадаємо,  Віталій Калініченко підтримує продуктовими наборами учасниць жіночого клубу “Горлиця”, який зібрав разом пенсіонерів, ветеранів праці та інвалідів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: