3 несправності ходової частини авто, які найчастіше виникають

21.07.2022

Нерівні дороги, несвоєчасний техогляд стають причиною несправностей ходової частина автомобіля. Краще проблему виявити на початковому етапі. Тоді вдасться швидко усунути несправність, а на ремонт ходової ціна буде нижче.

Поломка стабілізаторів поперечної стійкості

Стабілізатори забезпечують спокійний рух. Їх завданням є зменшення крену під час крутих поворотів. Найшвидше зношується торсіон та його кріплення. Вузол встановлюють у гумові втулки. Ці прості деталі з двома шарнірами практично завжди виготовляють із пластику. Зрозуміло, що вузли швидко виходять з ладу, особливо при їзді на нерівних дорогах.

Поломка амортизаторів

Ремонт ходової частини авто потрібен, якщо виникла поломка амортизатора. Цей вузол відповідає за гасіння коливань при русі на нерівних дорогах. Сильні удари можуть стати причиною заклинювання та псування клапанів. Найбільші пошкодження з’являються у підвісці авто, де амортизатор є частиною несучої системи.

Швидкість зносу амортизаторів залежить від їх температури та енергії, яку необхідно розсіювати. Амортизатори страждають найбільше від їзди по поганій дорозі у спеку, коли машина сильно завантажена. Ускладнює роботу амортизаторів налипання бруду, який стає перешкодою для природного тепловідведення. Бруд може потрапити на ущільнення штока та пошкодити його.

Несправність сайлентблоку

Використання вузла, де немає тертя, а рух елементів підвіски відбувається за рахунок гуми, стало колись революційним рішенням у автомобілебудуванні. Цьому вузлу не потрібне мастило, у ньому відсутні зазори та шуми. Схильною до зносу є тільки гума сайлентблока. З часом вона стає менш пружною та розшаровується. Часто пластичний елемент від’єднується від основи, а через втрату пружності збільшується люфт.

На стан сайлентблоків впливає:

дорожній пил;

волога;

корозія.

Ці фактори призводять до руйнування контактів між гумою та металевою основою.

Суттєво впливає на ресурс роботи сайлентблоків стан підвіски та ступінь завантаження авто. Дуже шкодять гумі сайлентблоків температурні перепади, хімічні речовини.

Надмірне навантаження авто, їзда по нерівних дорогах негативно впливає на стан ходової. Важливо своєчасно помічати проблеми та вирішувати їх. Якщо треба зробити ремонт ходової у Києві, варто звернутись до майстрів СТО «Тайрленд». Професійний підхід, помірні ціни, хороша репутація — основні переваги цієї компанії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: