Аферисти ошукали жительок Сумщини майже на 100 тисяч гривень

23.07.2022

У першому випадку до Сумського районного управління поліції за допомогою звернулась 59-річна сумчанка, яка повідомила, що її ошукали. Потерпіла розповіла, що вранці їй на мобільний телефон зателефонувала невідома особа та повідомила, що її банківська картка заблокована, а для розблокування потрібно назвати персональні дані картки. Після того, як довірлива жінка назвала зловмиснику запропоновану ним інформацію, з її рахунку зникли гроші в сумі 28 тисяч гривень. Потерпіла зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.

Другий випадок стався в м. Конотоп, за допомогою до правоохоронців звернулась 59-річна місцева жителька. Вона розповіла, що розмістила оголошення на одному із сайтів в мережі Інтернет щодо продажу шуби. Через деякий час до неї зателефонував невідомий, та під приводом купівлі товару і перерахунку грошей, дізнався конфіденційні дані банківської картки заявниці. Як наслідок зловмисник шахрайським шляхом заволодів її грошима в сумі 44 тисячі грн.

У поліції за даними фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживають всі необхідні заходи для встановлення осіб зловмисників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: