У Сумах поховали 30-річного захисника

27.07.2022

27 липня у Сумах попрощалися із загиблим за Україну захисником Артемом Крючковим. Після відспівування у Свято-Воскресенському кафедральному соборі, прощальну молитву біля труни військового зачитали на Баранівському кладовищі.

З Артемом попрощалися близькі та родичі, що знали його з дитинства. Чоловік народився в селі Вири на Білопільщині. Там навчався в місцевій школі.

“У цій родині зростали двоє діток: Лена – старша донька, Артем – молодший. Артем був дуже добродушний, дуже добра дитина була. Після закінчення школи він вступив, як і мама, в педуніверситет, закінчив, працював у рідній школі. Потім пішов у прикордонники, він пішов захищати країну, український народ, свою сім’ю, і зла непідкупна смерть наздогнала його на Донеччині”, — розповідає родичка загиблого — Раїса Садова.

У педагогічному університеті Артем здобув спеціальність “Історія і право”. Провести його в останню путь прийшли друзі університетських років.

“Ми вчилися в паралельних групах, однак можу сказати, що ми грали в футбол, і він був завзятий спортсмен, азартний, подвижний, спортивний і завжди позитивний”, — згадує про загиблого його товариш Євген Гетьманський.

Певний час Артем Крючковий викладав історію у школі, яку сам закінчив. Про колегу згадує директорка школи і його хрещена мама.

“Це була дитина змалку спокійна, врівноважена. Любив своїх батьків, був гарним товаришем в школі, хорошим учнем. А коли прийшов до школи, — був гарним вчителем, класним керівником”, — розповідає Світлана Охріменко.

Руслан Флорчук — начальник групи морально-психологічного забезпечення Сумського військового комісаріату зазначив:”Він проходив службу на посаді інспектора прикордонної служби другої категорії, кулеметника відділу прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування”.

Військовий побратим загиблого розповідає: “Артем прибув до загону і мобілізувався. З перших днів він став на захист нашої Батьківщини. 21 липня під час бою перестало битися серце вірного, надійного друга, бойового побратима. Вічна пам’ять , велика шана батькам за те, що віддали сина на служіння Батьківщині”.

Артем загинув у віці тридцяти років. Без нього залишилися батьки, сестра, дружина і маленький син Макар.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: