Міський голова Путивля Костянтин Гаврильчук: «Попри всі складнощі, ми знаходимо необхідні ресурси, щоб подбати про людей»

28.07.2022

Сьогодні, 28 липня, Путивль долучився до святкування Дня державності України, який наша країна вперше відзначає цього року. У громаді відбулися урочисті заходи за участі міського голови Костянтина Гаврильчука,  керівника Конотопського району Тетяни Сизон та представників Збройних Сил України.

У вітальному слові очільник громади наголосив, що сьогодні українці  як ніколи об’єднані на захисті рідної землі та своєї державності, а жителі Путивля довели свою відданість Україні, патріотизм та згуртованість у боротьбі з ворогом. Саме така позиція громадян, за його словами, дає впевненість у нашій найближчій перемозі.

«Попри тяжкі труднощі та випробування, український народ став незламним. Ми щиро віримо в перемогу України й розбудову Української Державності заради збереження наступних поколінь українців та права існування нашої країни як рівноправного партнера на світовій арені», – сказав Костянтин Гаврильчук.

Єдність і злагодженість Путивльської громади у період війни також відзначила голова Конотопської РДА Тетяна Сизон. Даючи оцінку роботі депутатів на чолі з міським головою під час засідання сесії міськради, вона зауважила:

«Ви не повелися на різні провокації зі створення «псевдореспублік», перші організували завезення з Дніпра товарів до АТБ, створили «дружину» з патрулювання в комендантську годину міста та сіл громади, безкоштовно доставляли молоко, згуртували підприємців на співпрацю з забезпечення магазинів товарами в той важкий час, самостійно доставляли готівку на виплати пенсій громадянам та повсякденно робили багато іншого для функціонування громади.

Але це в минулому, а зараз, коли триває новий етап – оборона і укріплення міст району, відгуки військових про взаємодію з керівництвом громади в нас тільки позитивні.

Зараз ми у фазі збирання врожаю, тож потрібна чітка комунікація між аграріями, військовими і владою, і вона, що приємно, в Путивльській громаді є».

Посадовці також вшанували героїв Путивльщини, які загинули  під час російського вторгнення. Вони відвідали могили захисників, котрі полягли за незалежність України.

«Для нас важливо зробити максимум для захисту громади, тому цьому питанню ми приділяємо першочергову увагу. Сьогодні на засіданні сесії Путивльської міськради   одноголосно були прийняті рішення про суттєву фінансову та майнову підтримку військових, територіальної оборони та підрозділу МНС.

На жаль, Путивльська громада нині втрачає надходження від несплати податків через віднесення її до зони бойових дій, але попри всі складнощі, ми знаходимо необхідні  ресурси, щоб подбати про людей, які захищають нашу безпеку і правопорядок», – зазначив Костянтин Гаврильчук.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: