Під Сумами п’яний водій врізався у сусідський паркан і пропонував патрульним хабар

01.08.2022

До поліції надійшло повідомлення від мешканців села Косівщина Сумського району про дорожньо-транспортну пригоду. На місце події негайно виїхали працівники групи реагування патрульної поліції.

Як встановили правоохоронці, 54-річний місцевий житель не впорався з керування та в’їхав у паркан сусіднього домоволодіння, в результаті чого автомобіль застряг. Поліцейські під час спілкування з водієм виявили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Керманич не заперечував того, що напередодні вживав алкогольні напої, але від проходження огляду на стан сп’яніння категорично відмовився.

Під час складання адміністративних матеріалів, чоловік став наполегливо пропонувати поліцейським хабар, аби уникнути відповідальності. В свою чергу, правоохоронці неодноразово роз’яснили правопорушнику про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовим особам, але це чоловіка не зупинило.

Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Сумського районного управління поліції для подальшого документування правопорушення.

Тепер, окрім адміністративної відповідальності за статтями 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) та 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, на водія очікує кримінальна відповідальність за статтею 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: