Лікувався одразу у п’ятьох закладах: на Сумщині спіймали продавця наркотиків

01.08.2022

За даними слідства, неодноразово судимий 49-річний глухівчанин, будучи хворим на наркотичну залежність, поїхав у 2019 році в Київ, де став на облік у п’яти лікувальних центрах, які надають послуги із замісної підтримувальної терапії.

Пройшовши там всі необхідні процедури і підписавши відповідне зобов’язання в кожному лікувальному закладі, він став отримувати із кожного центру рецепти на безоплатне придбання наркотичних пігулок. Частину наркотичної речовини вживав сам, а надлишок продавав бажаючим.

Провівши ряд заходів, слідчі спільно з співробітниками кримінальної поліції відділу поліції № 1 (м. Глухів) Шосткинського районного управління поліції задокументували його противоправну діяльність, яка тривала майже три роки. Чоловіка затримали, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі поліції вже повідомили про підозру вказаному громадянину в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 308 «Викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: