У Сумах Пантелеймонівський храм відзначив престольне свято

09.08.2022

9 серпня, в день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив престольні урочистості Пантелеймонівського храму м. Суми. За всенічним бдінням і Божественною літургією Архіпастирю співслужили благочинний Сумського міського церковного округу протоієрей Миколай Смакоуз, настоятель храму та проректор Сумської духовної семінарії архімандрит Антоній (Бондаренко), викладачі семінарії та гості у священному сані.

З благословення намісника Різдва Пресвятої Богородиці Глинської чоловічої пустині архієпископа Путивльського Антонія на святкування до Пантелеймонівського храму прибула чудотворна ікона Божої Матері «Пустинно-Глинська», повідомляє Православна Сумщина.

Після читання Святого Євангелія за Літургією Його Високопреосвященство виголосив проповідь про життя та страждання святого великомученика Пантелеймона та дар зцілення людей від усяких хвороб, яким обдарував його Господь.

За богослужінням були піднесені молитви за встановлення миру в Україні, за воїнів наших, за вимушених переселенців та людей, що з любов’ю дають їм прихисток.

Після Божественної літургії відбулася хресна хода навколо храму з читання Святого Євангелія та окропленням святою водою. Наприкінці відбулося славлення святому покровителю храму великомученику і цілителю Пантелеймону, прочитана молитва святому та проголошені уставні многоліття.

Митрополит Євлогій привітав настоятеля, клір та церковну громаду Пантелеймонівського храму, прибуле священство та паломників з престольним святом та побажав заступництва і помочі святого великомученика Пантелеймона.

Для всіх учасників урочистостей церковна громада приготувала трапезу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: