Суд оголосив вирок російському солдату Шишимаріну, який убив жителя Сумщини

10.08.2022

Київський апеляційний суд оголосив вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну. За вбивство цивільного його засудили до 15 років.

Рішення суддя зачитав у присутності самого Шишимаріна. Захисник та прокурори не з’явилися на засідання. Вирок Шишимаріну змінили з довічного на 15 років позбавлення. Обтяжуючі обставини: вбивство літньої людини та вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб — апеляційний суд визнав недоведеними.

“Так вирішили, отже так. Я не від чого не відмовлявся. Я винен і вину визнав в суді”, – сказав кореспондентам Шишимарін.

На питання якби була б можливість все повернути назад, як би він вчинив, Шишимарін заявив, що “просто нікуди б не поїхав”.

Адвокат російського військового Віктор Овсянніков розказав, що рішенням задоволений частково. Касаційну скаргу на рішення апеляції Шишимарін подавати не буде: “Я думав, що йому менше дадуть ніж 15 років. Касаційну скаргу подавати не будемо. Відбувати покарання напевне він буде в колонії, але я думаю, що його обміняють”. Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку впродовж трьох місяців з дня проголошення. Раніше Шишимаріна визнали винним у вбивстві чоловіка на Сумщині 28 лютого. Це перший російський солдат, якого засудили за злочин проти цивільного.

“З огляду на відсутність обставин, які обтяжують покарання, а також на відсутність в матеріалах кримінального провадження обставин, які б свідчили про виняткову небезпечність Шишимаріна колегія суддів визнає за необхідне пом’якшити Шишимарін покарання визначивши йому покарання позбавлення волі на максимальний строк”, — зазначив суддя.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: