Розчин для контактних лінз

14.08.2022

Розчин, в якому прополіскуються контактні лінзи (і в ньому вони зберігаються) виконує відразу дві функції, обидві дуже важливі.

По-перше, основне його призначення — підтримка лінз у зволоженому стані, адже зручність їхнього носіння залежить саме від того, наскільки вони еластичні.

По-друге, функція дезінфекції. Протягом дня на поверхні накопичуються частинки пилу та інших забруднень, що погіршує його властивості. Застосування розчину для очищення контактних лінз дозволяє легко видалити сторонні об'єкти незалежно від їх розміру. Рідина зручна тим, що її можна носити з собою, тому навіть лінзу, що випадково випала, можна швидко промити і знову одягнути.

Що потрібно знати при виборі розчину для лінз

Коли планується купити розчин для лінз на сайті https://opticaluxor.ua/catalog/kontaktni-linzi/rozchin, важливо звернути увагу на кілька нюансів:

  • вид лінз;
  • наявність алергії на ліки;
  • індивідуальні особливості організму;
  • спосіб життя;
  • вартість.

Якщо всі вони визначені правильно, то проблем із придбанням точно не буде. Вибір розчину – це питання індивідуальних особливостей сприйняття конкретного покупця, якщо так можна сказати «справа смаку». Кожен виробник має у своїй лінійці ємності невеликого обсягу, що дозволяє без особливих фінансових втрат спробувати той чи інший розчин.

Чому так важливо купувати розчини для лінз

Корекційна оптика потребує правильного догляду, який може забезпечити професійний розчин для контактних лінз. Цей засіб є головною запорукою ефективного, безпечного та комфортного використання даних пристроїв.

Для моделей із гідрогелю та силікон-гідрогеля, термін носіння яких становить від 1 до 3 місяців, варто придбати ферментні таблетки. Їх слід застосовувати приблизно раз на 2 тижні, поєднуючи з пероксидним розчином та іншими багатоцільовими засобами.

Для ортокератологічних лінз ідеально підходять в'язкі засоби, що мають прекрасну проникаючу здатність і підвищений вміст очищаючих, зволожуючих і дезінфікуючих речовин.

Очищення м'яких лінз, призначених для двотижневого носіння, виконують багатофункціональними рідинами. Оптика такого виду не потребує складних дій – у цьому випадку можна обійтися промиванням та дезінфекцією.

Розчин для жорстких лінз має бути більш густим та насиченим. Тільки в цьому випадку можна розраховувати на ефективне очищення та знезараження їх поверхні.

При цьому важливо пам'ятати, що розчин, з терміном придатності, що минув, втрачає свої властивості, припиняє пригнічувати небезпечні мікроби, а також видаляти забруднення з контактної лінзи. Тому важливо пам'ятати і дотримуватись термінів використання розчину з моменту його відкриття.

Інші новини:

Коментарі: