У Сумах відзначають Медовий Спас

14.08.2022

14 серпня, в Неділю 9-ту після П’ятидесятниці, свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього та день пам’яті святих мучеників Маккавеїв, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми відбулися архієрейські богослужіння.

Напередодні увечері митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив воскресне всенічне бдіння. Наприкінці великого славослов’я владика з соборними священнослужителями звершив чин винесення Хреста Господнього з вівтаря на середину храму та поклоніння йому, пише Православна Сумщина.

В день свята митрополит Євлогій очолив Божественну літургію, за якою були піднесені молитви за настання довгоочікуваного миру в Українській Державі, за владу, воїнів, за всіх постраждалих у війні, вимушених переселенців та тих милосердних людей, що їх приймають. Соборні клірики співслужили своєму Архіпастирю та настоятелю.

Після читання Святого Євангелія митрополит звернувся до присутніх зі словами проповіді на тему воскресного Євангельського читання про ходіння по водах.

За традицією нинішнього свята на церковному подвір’ї було звершено чин малого освячення води, а також освячено мед нового збору та зілля.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: