На Сумщині відновлюють дороги і мости лише з дозволу військових

17.08.2022

У Сумській області триває ремонт і відновлення транспортної інфраструктури, пошкодженої або зруйнованої російськими військами на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Продовжуємо працювати над відновленням транспортної інфраструктури Сумщини. Село Климентове, Охтирський район. Триває будівництво стаціонарного мосту через Ворсклу. Це автомобільна дорога Суми – Полтава. Міст зводять поряд зі зруйнованим під час бойових дій. Це буде тимчасова споруда з терміном експлуатації щонайменше 5 років», – зазначив він.

Тимошенко розповів, що вантажопідйомність мосту – 60 т, довжина – 80 м, ширина – 8,5 м, ним зможуть проїхати одночасно дві автівки і в обох напрямках, також буде облаштовано пішохідну зону.

За даними заступника керівника ОП, на Путивльському напрямку розпочався ремонт об’їзної дороги для проїзду і курсування транспорту до міста Путивль і північних районів Сумщини.

«Оскільки мостом через річку Сейм у селі Чумакове неможливо користуватися, вирішили облаштувати об’їзд. Загальна протяжність шляху – близько 50 км, він включає дороги державного та місцевого значення», – пояснив він.

Тимошенко додав, що наразі вже розпочалися ремонтні роботи на ділянці дороги Буринь-Путивль, а саме – проводяться роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на основі модифікованих бітумних сумішей.

«Нагадаю, всі роботи ми узгоджуємо з військовими, адже безпека – це найголовніша складова», – підкреслив Тимошенко.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: