Сучасний Коворкінг

17.08.2022

Коворкінг у класичному розумінні — це простір для сумісної роботи. Але сьогодні це поняття для людей означає місце для роботи, де можна працювати як командою, так і поодинці. Особливої популярності коворкінг набув під час активного розвитку фрілансу та віддаленої роботи. У такому центрі орендувати місце може кожен бажаючий. На відміну від традиційного офісу, у спеціальних центрах для роботи панує більш вільна і дружня атмосфера: всі відвідувачі перебувають у робочому просторі на рівних, за бажанням спілкуються або зосереджені на своїх справах.

Основні переваги сучасного кворкінгу

Якщо вдома важко зосередитися на робочих моментах, якщо заважають діти чи інші родичі, то оптимальний варіант — коворкінг. Це можливість продуктивно працювати у спеціально відведеному для цього місці, налаштуватися на робочий лад. Основні переваги коворкінгу https://iteahub.com/:

  • робоча атмосфера і мотивація;
  • комфортне та зручне місце з кухнею, кавою, чаєм;
  • доступ у зручний час;
  • швидкісний інтернет;
  • обмін ідеями з однодумцями;
  • комунікації та нові знайомства;

У сучасному світі коворкінг активно розвивається. В Україні також можна знайти багато просторів для роботи. Найбільш популярні з них знаходяться у центрі столиці. Організатори роблять усе, щоб якомога більше людей дізнавалося про можливість ефективно правцювати у зручному місці: пропонують комфортні столи та стільці або крісла, встановлюють кавомашини, пропонують печиво чи фрукти, організовують зони для відпочинку (настільний теніс, книги, акваріуми та ін).

До мінусів такого місця для роботи варто віднести додаткові витрати. Але можливість працювати у приємному та мотивуючому місці того вартує.

Кому підходить коворкінг

Головна особливість сучасного коворгінгу — повна відкритість для обміну ідеями. Робота в такому форматі добре підходить для фрілансерів: копірайтерів, редакторів, маркетологів, програмістів, перекладачів, дизайнерів. Якщо складно мотивувати себе на роботу вдома, то коворкінг допоможе швидко та ефективно настроїтись на потрібний лад.

При виборі робочого простору варто звертати увагу на розташування коворкінгу, його близькість до дому, кафе, природи чи парків, графік роботи, умови оренди та внутрішні правила. Також значення має обладнання та послуги, які пропонує центр. Наприклад, у деяких просторах це користування оргтехнікою, канцелярія, кухня з холодильником та мікрохвильовкою. В інших послуги секретаря, гамак, зона відпочинку та безкоштовні напої. У всіх все по-різному, тому цей момент необхідно уточнювати у кожному випадку індивідуально.

Інші новини:

Коментарі: