Без урочистостей та з меншою кількістю дітей: яким буде 1 вересня для першокласників у Сумах

18.08.2022

Цього року свято першого дзвоника в школах Сум відбудеться в онлайн режимі, а знайомство першачків зі своїми вчителями організують заздалегідь. Та навіть за умов дотримання безпеки, у школах не дорахуються майже 22% першокласників. Про це сказала начальниця управління освіти та науки Сумської міськради Неля Вербицька.

За її словами, планували набрати до перших класів 3200 дітей. Станом на середину серпня подано 2,5 тисяч заяв. Запис до перших класів подовжили до 31 серпня, передає Суспільне.

Звичних урочистостей 1 вересня не буде, аби уникнути скупчення дітей в навчальних закладах. “Вже проводяться збори з майбутніми першокласниками і батьками першокласників, де діти познайомляться з вчителькою, з вимогами, рекомендаціями, як підготувати дітей до початку першого вересня”, – сказала вона.

Якщо ж цього року батьки передумали віддавати дитину до першого класу, а документи із садочка вже забрали, то Неля Вербицька радить не хвилюватися. Адже в адміністрації дошкільного навчального закладу немає підстав, аби цій дитині відмовити у повторному зарахуванні малюка.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: