Сумський Спасо-Преображенський собор відзначив престольне свято

19.08.2022

19 серпня, в день свята Преображення Господнього, митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив святкову Божественну літургію (напередодні увечері – всенічне бдіння) з нагоди престольного свята кафедрального собору Сум.

У своєму архіпастирському слові владика Євлогій пояснив значення слова “преображення” в контексті понять образу і подоби Божих у людині, а також закликав до преображення душі та власного життя через дотримання заповідей Божих та щиру молитву.

З нагоди свята відбулася хіротонія: митрополит возвів у сан ієромонаха свого келійника, випускника Сумського пастирсько-богословського духовного училища та Одеської духовної семінарії ієродиякона Пимена (Мороку), повідомляє Православна Сумщина.

Клірики кафедрального собору та інших храмів обласного центру привітали свого архіпастиря митрополита Євлогія з 30-ю річницею священницької хіротонії.

Після богослужіння відбулася хресна хода із читанням Євангелія. Владика окропив богомольців святою водою. Також були проголошені многоліття та привітання.

Церковна громада і сестри милосердя головного храму Сум приготували святковий обід, який могли скуштувати усі бажаючі.

Протягом усього дня на території собору освячують виноград, яблука та інші плоди нового врожаю.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: