На Сумщині вступна кампанія попри складнощі відбулась успішно

19.08.2022

Як підготувалися до нового навчального року виші Сумщини і в чому потрібна підтримка, керівник обласної військової адміністрації обговорив з ректорами університетів і народними депутатами.

«Менше ніж за два тижні розпочнеться новий навчальний рік. Радує те, що вступна кампанія, попри все, відбулася, і успішно. Дякувати наполегливості Міносвіти, яке дійшло згоди з силовиками щодо відміни віз для іноземних абітурієнтів при вступі онлайн», – зазначив він.

Так, у сумських вишах активно проводиться наукова діяльність, в тому числі і вузькотематичного спрямування. Є спільні проєкти, реалізація яких була призупинена у зв’язку з повномасштабним вторгненням, але ми обов’язково до частини з них точно повернемося найближчим часом. Зокрема, що стосується молочного виробництва і переробки молока.

Одне з проблемних питань, яке відзначив Дмитро Живицький, – проходження опалювального сезону. Адже вузам газ відпускають за тарифами, як для промислових підприємств. Опалювати гуртожитки за такими цінами – нереально.

«В минулому році це питання вдалось вирішити, але цьогоріч ситуація повторюється. Сподіваюсь, за підтримки парламентарів, воно буде вирішене системно, на рівні законодавства. Сумські виші є одними з найбільших платників податків і наша задача – створити їм всі умови для повноцінної роботи. А студентам і викладачам – безпечний простір для навчання», – наголосив він.

Керівник обласної військової адміністрації відзначив, що роз’яснень щодо деталей організації навчального процесу на загал не буде. З міркувань безпеки. Викладачам та студентам вся інформація буде надана у кожному з вишів окремо, а не в публічному просторі.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: