На Сумщині визначилися, куди переведуть вихованців психоневрологічного інтернату, який постраждав від обстрілів

23.08.2022

Підопічних Атинського психоневрологічного інтернату до кінця серпня переведуть в одне з сіл поблизу Білопілля. Про це повідомили у пресслужбі Сумської обласної ради.

Обидва підрозділи закладу – в селі Атинське Білопільської громади та в селі Таратутине Краснопільської громади, постійно потерпають від обстрілів, бо перебувають на кордоні з Росією. Кілька місяців тривав пошук будівель, куди б можна було на постійній основі перевести 170 людей. Поки вони перебувають у тимчасових приміщеннях.

“Для інтернату знайшли безпечне місце в одному з сіл Білопільської територіальної громади. Тут є дві, розташовані поряд будівлі школи та дитсадка, які наразі не експлуатуються, але перебувають у придатному стані”, — каже начальник відділу контролю за ефективністю управління об’єктами спільної власності Микита Баня.

За словами голови обласної ради Віктора Федорченка, потребують ремонтів теплотраса, твердопаливні котли та водопровід. На ці цілі з бюджету Білопілля було передано в обласний бюджет субвенцію більш як на 1 млн грн.

“Є багато покоїв, їдальня. Всі приміщення світлі, є кімнати для персоналу, для лежачих хворих, для занять, є бомбосховище. Але найголовніше, що тут безпечніше, ніж у тих підрозділах, де раніше розташовувалися підопічні”, — сказав Федорченко.

Директор інтернату Олег Терещенко зазначив, що до вересня планується закінчити всі роботи і повністю переїхати.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: