У Сумах презентували виставку портретів, що оживають

23.08.2022

22 серпня відбулася урочиста презентація виставки, що увінчала реалізацію творчого проєкту Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв та Анни Гавриленко «Перевтілення: портрети, що оживають». Проєкт був реалізований за Грантом Президента України молодим діячам у галузі образотворчого мистецтва, а презентації його результатів передувала довга й копітка робота.

Фотопроєкт, що був покликаний актуалізувати мистецьку спадщину з фондів музеїв Сумщини та пробудити й зміцнити інтерес суспільства до традиційного українського одягу і унікальної культури нашого народу загалом, завершився виставкою двадцяти чотирьох фотокартин, 12 з яких – репродукції живописних полотен, а інші 12 – фотознімки наших сучасників, що «приміряли на себе» образи персонажів картин. «Оживлення» відбулося і через створення інсталяцій, адже на виставці можна побачити ще й прикраси, стрічки, елементи одягу, предмети побуту, що були використані у процесі відтворення образів.

Особливістю проєкту є те, що на світлинах мешканці міста Суми та Сумської області зможуть побачити своїх подруг, рідних, колег, знайомих у відтворених старовинних строях, які нібито перенеслися у просторі й часі.

Виставка діятиме в зеленій залі Сумської обласної філармонії до 22 вересня.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: