“Це був килим зі скла, різних уламків”: в Охтирці почали відновлювати дитсадок після обстрілів

23.08.2022

Внаслідок ворожих обстрілів в Охтирській громаді постраждали об’єкти цивільної інфраструктури, в тому числі навчальні заклади, серед яких ДНЗ «Росинка». Наразі тут розпочалися ремонті роботи, і поступово заклад повноцінно відновиться.

Ця важлива справа – результат спільної взаємодії громадських організацій Isar Ednannia тa «Сильні люди Охтирки» з Охтирською міською радою.

Проект реконструкції ДНЗ «Росинка», який був поданий на конкурс, отримав грант від «ІСАР Єднання» у сумі 173 тисячі гривень. Ці кошти вже спрямовані на встановлення нових вхідних та міжкімнатних дверей, а найближчим часом буде проводитися капітальний ремонт даху дитсадка.

Роботи з ремонту даху проводитимуться ТОВ «КИРБУД», а сучасні віконні конструкції вже встановлюються підприємством ДОМ 2007. Це – приклад співпраці місцевої влади і соціально відповідального бізнесу, повідомляє Охтирська міська рада.

«Руйнації на території нашого дитсадка після бомбардувань були дуже серйозні, – розповіла директор ДНЗ «Росинка» Олена Горовецька. – Це був килим зі скла, різних уламків. Двері, вікна, шифер – все вибито ударною хвилею і деформоване. Загалом потребують заміни 16 дверей і 43 вікна корпусів дитсадка, як ми їх називаємо «садовий» та «для дітей раннього віку». Вже усунені недоліки на частині даху приміщення харчоблоку. Роботи розпочалися – оперативно і якісно. Крок за кроком наш заклад не просто повертається у довоєнний стан, а стає ще кращим, ніж був у мирний час».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: