На Конотопщині сумчанин побив 85-річного дідуся, відібрав 300 грн і мобілку

23.08.2022

По допомогу до поліцейських звернувся мешканець села Салтикове, що на Конотопщині. Чоловік розповів, що до нього додому прийшов його 85-річний сусід, який був весь скривавлений та просив допомогти. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції на чолі з керівництвом підрозділу.

Встановлено, що учора, близько 3 години ранку до потерпілого додому прийшов невідомий, в якому потім старенький впізнав чоловіка, який певний час винаймав у нього кімнату. Зловмисник знав, що пенсіонер проживає сам та має певні заощадження. У ході подальшої розмови зловмисник почав вимагати гроші у дідуся. А коли почув, що грошей той немає, то схопив металевий предмет, який він заздалегідь приніс з собою, та почав наносити удари, вимагаючи гроші.

Не отримавши бажаного чоловік пішов шукати кошти по дому сам. Знайшовши тільки 300 гривень та мобільний телефон пенсіонера, зловмисник втік.

У ході невідкладних оперативно-пошукових заходів співробітники поліції опитали потерпілого та можливих свідків події, обстежили всі можливі шляхи відходу злочинця. Так, завдяки прикметам, що запам’ятав потерпілий, співробітники поліції склали відповідне орієнтування та поширили серед працівників поліції по всіх блок-постах області. Такі злагоджені дії дали свій позитивний результат. Зловмисника було оперативно знайдено та затримано на відстані більш ніж 100 км від місця скоєння злочину. Ним виявився 36-річний мешканець м. Сум.

Наразі його затримали співробітники поліції у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

У поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України.

За скоєне зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: