Кадетський корпус обіцяють повернути в Суми після закінчення війни

25.08.2022

На пресконференції керівника Сумської ОВА Дмитра Живицького піднімалося питання подальшої долі Сумського державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка, який переведено до Хмельницького. Через журналістів батьки та колектив ліцею запитували: «Чому не було збережено Сумську кадетку? І чому нічого не робиться зараз, коли вивозять і «дерибанять» майно ліцею?»

За словами Дмитра Живицького, протягом трьох місяців відбувалося спілкування з батьками, з колективом, керівництвом Держприкордонслужби щодо майбутнього закладу.

«Це вже не секрет, що ворог завдав значних руйнувань приміщенням ліцею, – зазначив керівник ОВА. – Ми розуміємо, що є загроза подальших атак, якщо до військового навчального закладу підуть діти.Тому позиція як керівництва Держприкордонслужби, так і Міністерства освіти і науки однозначна: на Сумщині сьогодні небезпечно мати такий навчальний заклад. Саме тому його перевели в іншу область.

Я розумію батьків, які хочуть, щоб діти навчалися вдома, адже більшість ліцеїстів − жителі Сумської області. Я розумію колектив. Але є позиція вищих органів влади.

Ми домовилися із керівництвом Держприкордонслужби, що після закінчення війни Кадетський корпус повертається в Суми і працюватиме в нас. Ще одна домовленість, якої ми досягли, це те, що заклад не юридично не будуть перереєстровувати з Сум до іншого міста».

Крім того, як повідомив керівник ОВА, наступного тижня до Хмельницького поїдуть представники Департаменту освіти Сумської ОВА – щоб безпосередньо перевірити умови, в яких знаходитимуться наші ліцеїсти, обговорити порядок навчання тощо. Для того, аби ми не втратили в освіті, аби зберегти дух і освітній рівень нашого ліцею.

«А щодо другої частини запитання − про вивезення і навіть ймовірний «дерибан» закладу, я попрошу тих, хто має такі факти, звернутися з ними до поліції. А ми вже попрацюємо з Міністерством внутрішніх справ, щоб ці факти були ретельно перевірені», – зазначив Дмитро Живицький.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: