Заступниця Міністра розвитку громад та територій перевірила підприємства теплопостачання Сумщини

01.09.2022

Під час робочої поїздки до області заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська проінспектувала хід підготовки до роботи в новому опалювальному сезоні на ТОВ «Сумитеплоенерго» та ТОВ «Котельня північного промислового вузла» та ознайомилася із відновлювальними роботами на Охтирській ТЕЦ, яка була вщент зруйнована ворогом.

За її словами, питання готовності міст і підприємств теплопостачання до сталого і стабільного проходження опалювального сезону зараз вкрай актуальне. Тим паче, що цьогоріч Україна стоїть напередодні найскладнішого зимового періоду за всі роки незалежності, адже ніхто не застрахований від агресивних дій ворога.

«Я побачила, що наразі ТЕЦ активно готуються до роботи, перевіряють та налагоджують котельне обладнання, ведуть відновлювальні роботи після ворожих обстрілів. Відповідне фінансування держава виділила. Тож сподіваюся, що опалювальний сезон на Сумщині, як і на території інших областей України, розпочнеться вчасно» – наголосила високопосадовець.

Для цього, за її словами, з боку Уряду та керівництва держави здійснено ряд важливих заходів. Перш за все, прийнято законодавство, яке забезпечує стабільність тарифів на теплову енергію для населення на рівні минулого року. Також зафіксовано вартість природного газу для виробництва тепла для населення, бюджетних установ. Для 605 суб’єктів господарювання Мінрегіоном затверджено обсяги газу на наступний опалювальний сезон.

Як зазначила заступник керівника Сумської обласної військової адміністрації Олена БОЙКО, заступник Міністра обговорила разом із керівництвом ТЕЦ проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Наразі йдеться про встановлення лімітів на газ. Попередньо узгодили необхідність збільшення лімітів, щоб наші ТЕЦ могли вчасно розпочати роботу і безперебійно подавати тепло з дотриманням температурних режимів. Крім того, для Сумської ТЕЦ, яка обслуговує майже дві третини обласного центру, є вкрай актуальним питання закупівлі вугілля. Узгодили також позиції щодо передачі КППВ до комунальної власності міста Суми, щоб забезпечити стабільне проходження опалювального сезону.

Напередодні ознайомили заступника міністра із відновлювальними роботами на Охтирській ТЕЦ. Обговорили з місцевою владою питання укладання договорів на постачання газового обладнання. Всі питання, які стосуються фінансування, проходження платежів і документів, наразі вирішені.

«Безумовно, ця зима буде складною, проблем чимало. Але працюємо спільно, узгоджено, завдяки налагодженим комунікаціям із центральною та місцевою владою долаємо всі труднощі, щоб взимку люди були з теплом», – наголосила вона.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: