Охтирчанка в складі збірної перемогла на Фарерах

04.09.2022

Жіноча збірна України з футболу на виїзді перемогла команду Фарерських островів у передостанньому матчі відбору чемпіонату світу-2023.

За результатами червневих поєдинків жіноча збірна України втратила шанси потрапити на Мундіаль. Проте напередодні двох заключних ігор кваліфікації головний тренер українок Луїс Кортес заявив, що його підопічні поборються за третє місце в групі.

Перший крок до цього синьо-жовті зробили в Торсгавні, обігравши на місцевому стадіоні «Торсволлур» збірну Фарерських островів. У складі українок зіграла охтирчнка Яна Калініна, сумчанка Катерина Самсон просиділа весь матч на лавці запасних.

Ще на початку зустрічі дубль оформила Куніна. До перерви гості створили ще кілька гольових нагод біля воріт суперниць.

У другому таймі українки мали декілька моментів, аби збільшити власну перевагу, зокрема, у каркас поцілили Корсун і Хімич. Проте забити вдалося Шматко — на 83-й хвилині після стандарту у виконанні Басанської. У підсумку наша команда зупинилася на рахунку 3:0.

Свій останній відбірний матч синьо-жовті проведуть на виїзді проти Іспанії у вівторок, 6 вересня. Гра з піренейками пройде в Мадриді на полі Ciudad del Fútbol de Las Rozas — Центру Королівської іспанської футбольної федерації (початок — о 22.00 за київським часом).

ЧС-2023 серед жіночих команд. Відбірний турнір

Фарерські острови — Україна — 0:3 (0:2)

Голи: Куніна (12, 14), Шматко (83).

Фарерські о-ви: Е. Йоенсен, Расмусдоттір, Лак’юні, Райан, Йоханнесен (к) (Т. Йоенсен, 46), А. Севдаль, Міттфосс, Торольвсдоттір, Сварвадаль, Лісберг (Бенбакоура, 66), Г. Севдаль (Мортенсен, 76).

Тренер: Лене Терп.

Україна: Бондарчук, Корсун (Подольська, 74), Апанащенко (к), Шматко, Басанська, Козлова (Хімич, 65), Петрик (Китаєва, 65), Калініна, Овдійчук (Шевчук, 65), Куніна (Глущенко, 74), Гірин.

Тренер: Луїс Кортес.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: