Щепкінці показали свою нову виставу “Легені” в Польщі

05.09.2022

30 серпня в Польщі, на сцені театру КТО в м. Кракові, в межах Міжнародного фестивалю українського театру відбувся показ вистави Сумського національного театру ім. М. Щепкіна «Легені» за п’єсою британського драматурга Данкана Макміллана в постановці Владислава Писарева.

Сумчани яскраво представили театр однією із останніх своїх потужних робіт, в якій серед іншого, йдеться про те, як важко дихати на повні груди, якщо тобі заважають різні соціальні фобії і непевність у майбутньому. Одна з тем, яка постає у виставі – питання народження дитини в недосконалому світі. Чи варто це робити, коли життя довколо і без того непросте? І взагалі, для чого народжувати дитину, коли планета «котиться у прірву»? Втім, як це зазвичай, і буває, відповіді на питання нам надає саме життя.

Український прапор, який команда театру тримала наприкінці вистави, вкотре став символом віри в майбутнє, а бурхливі вдячні оплески глядачів підтримкою і вірою в перемогу для всіх нас, українців. Щепкінці традиційно дякують ЗСУ та ТРО за можливість тримати культурний фронт вдома, а також говорити мовою мистецтва в Європі про Україну, заради нашого спільного майбутнього.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: