Сумський митрополит відзначив день тезоіменитства

07.09.2022

7 вересня, у день церковного вшанування пам’яті святителя Євлогія Едеського, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми відбулися соборні богослужіння: Божественна літургія, а напередодні – всенічне бдіння.

Богослужіння очолив Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні кліриків Сумської єпархії та гостей у священному сані.

На центральному аналої собору для молитовного вшанування та поклоніння було покладено ікону святителя Євлогія із часткою його святих мощей.

Після читання Святого Євангелія Високопреосвященніший митрополит Євлогій звернувся до богомольців зі словом проповіді про життя та святительські труди єпископа Євлогія Едеського.

Після завершення богослужіння були проголошені многоліття. Від імені священнослужителів Сумської єпархії Владику привітав благочинний Сумського міського церковного округу та Спасо-Преображенського собору протоієрей Миколай Смакоуз. Духовенство та миряни також тепло вітали Сумського Архіпастиря з Днем тезоіменитства.

На честь свята сестринство милосердя приготувало обід для усіх бажаючих, пише Православна Сумщина.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: