Екологи оцінили в понад 6 мільйонів шкоду, заподіяну обстрілами Національного природного парку на Сумщині

07.09.2022

31 липня війська Російської Федерації із різнокаліберної зброї вели обстріл околиць с. Стара Гута Шосткинського району. Територія, яка потрапила під ворожий вогонь, входить до складу Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський» і має значну природоохоронну та науково-дослідну цінність.

За даним фактом Шосткинським РУП ГУНП було відкрито кримінальне провадження та залучено фахівців Державної екологічної інспекції у Сумській області для встановлення шкоди, заподіяної довкіллю.

У ході обстеження місцевості екоінспектори виявили, що в результаті обстрілу пошкоджено будівлі, уламки яких засмітили 2 земельні ділянки загальною площею понад 67 м2. Шкода, зумовлена засміченням територій природно-заповідного фонду будівельними відходами, склала близько 27 тис. грн.

Крім того, фахівці Інспекції встановили, що в НПП «Деснянсько-Старогутський» російськими снарядами знищено 203 сироростучих дерева порід «сосна» і «береза». Загальна сума збитків, заподіяних пошкодженням лісових насаджень до ступеня припинення росту, становить майже 6,12 млн. грн.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: