Футбольний центр “Барса” відновив тренування у Сумах

09.09.2022

З 24-го лютого поля футбольного центру “Барса” спорожніли – футболісти припинили тренування. Стали на паузу, а потім і не продовжились всеукраїнські та обласні змагання. Тепер, після піврічної паузи, футболісти повернулись до тренувань.

Олексій та Іван займаються футболом 7 років. Спортсмени розповіли, чого їм не вистачало останні пів року. “Для мене це радість. Що ми можемо не сидіти вдома цілими днями, або сидіти в комп’ютері грати, або ж на уроках постійно. Зараз ми можемо провести свій час на тренуванні, пограти в футбол”, — говорить футболіст ФЦ “Барса” Олексій Осадчий. “Влітку і навесні (коли не було тренувань) я сидів вдома і не знав, чим займатися. Мені було сумно без тренувань, на зараз багато тренувань і я щасливий”, — розповів футболіст Іван Курсенко.

На полях “Барси” вдень 6 вересня займалися чотири групи юнаків різного віку – від тих, хто лише робить у футболі перші кроки й до вже досвідчених, які пройшли через всеукраїнські турніри. Тренер Віталій Волков говорить: “Я вважаю, їм не вистачало позитивних емоцій і фізичної активності. Це по-перше. І, скажімо, дитячих емоцій і радості. Я думаю в цьому була проблема найбільша”.

Батьки вихованців “Барси” говорять: футбол – це частина життя їхніх дітей. “По-перше – у нас бомбосховище тут поруч. По-друге – ми тут. І по-третє – мій син налаштований на це. Він знає, що може бути тривога і що вони можуть пройти у сховище”, – розповіла мама вихованця ФЦ “Барса” Марія Приймак.

Директор закладу Вадим Гордієнко говорить: вони отримали всі дозволи для навчального процесу. Він же каже — у цьому році не буде чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Але зараз розглядається участь команди “Барса” в обласних змаганнях ДЮФЛ області.

Наразі вихованці футбольного центру “Барса” тренуються і готуються до нових матчів. Футбольний центр запрошує як сумчан, так і переселенців з інших регіонів країни. Таких уже зараз налічується близько пів сотні.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: