В Охтирці опалювальний сезон почнуть на одному водогрійному котлі

11.09.2022

В Охтирці, де на початку березня російські військові зруйнували ТЕЦ, планують розпочати опалювальний сезон на одному водогрійному котлі. До кінця року спільно з НАК “Нафтогаз” збираються встановити ще один котел, що працює на щепі. Про це на брифінгу 10 вересня сказав голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

“Тарифи на опалення на Сумщині на цей сезон підвищуватися не будуть. А в Охтирці, коли запрацює котел на щепі, мають навіть знизитися”, – зазначив він.

Водогрійний газовий котел потужністю 30 МВт, закуплений в Охтирку за гроші державного бюджету. Коментуючи Суспільному ситуацію з готовністю міста до опалювального сезону 6 вересня, директор Охтирської ТЕЦ Григорій Юрко сказав: “Котел – це абсолютно нічого не значить. Є технологія, яку треба зібрати в ланцюжок, щоб усі елементи співпрацювали. Якщо привезуть новий котел, його монтуватимуть два місяці. Потім два тижні налаштовують і рахуйте. Мені обіцяли розпочати роботи з 1 серпня, з 1 серпня до 10 жовтня обіцяли розпочати пусконалагодження”.

Також, за його словами, запуститись котельня зможе тільки за умови накриття та відновлення зруйнованого даху, стін та вікон. Адже для роботи виробництва необхідна плюсова температура у приміщеннях.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: