У Сумах відбувся чемпіонат області з пауерліфтингу

12.09.2022

У Сумах відбувся чемпіонат Сумської області з пауерліфтингу. Сюди приїхали спортсмени з п’яти міст області.

“Виступають майже всі категорії – від дітей до чоловіків. І навіть ветерани. У нас — понад 65 людей з’їхалися зі всієї області. Такі міста, як Кролевець, Путивль, Глухів, Шостка і, звичайно, Суми”, — сказала головна суддя змагань Віталія Алісименко.

“Перша поїздка за пів року до міста Суми. Купа блокпостів. Атмосфера така – воєнна. Але ми приїхали на спортивні змагання – і це радує”, — зазначив Фелікс Колтаков.

Денис приїхав із Кролевця. Там він очолює місцеву федерацію пауерліфтингу.

“Лише перемога. Плануємо встановити не лише рекорди області, а і України. Це Джураєв Павло”, — сказав Денис Коноваленко.

Марк Довженко з Глухова наразі є срібним призером чемпіонату Європи.

“Хочу досягнути своїх особистих цілей. І бути чесним перед собою. Кор.: – Перше, друге, третє місце? – Це подивимось. Найголовніше – боротьба зі штангою”, — каже Марк Довженко.

Говорить, що бореться із собою на цих змаганнях сумчанка Юлія Гаряєва.

“Це цікаво просто – знати, що ти можеш. Ставити перед собою якісь цілі і досягати їх”, — каже вона.

Спортсмени у Сумах змагалися у класичному пауерліфтингу без екіпірування. Вони присідали зі штангою на плечах, тисли штангу, лежачи на горизонтальній лаві і робили тягу штанги. У підсумку в сумі і визначали кваліфікацію спортсмена.

Три рекорди України серед юнаків встановив на чемпіонаті Сумської області Павло Джураєв з Кролевця. Марк Довженко у підсумку став першим серед юніорів у вазі до 120 кілограмів, піднявши у сумі 720 кг. Юлія Гаряєва з сумою у 317,5 кілограмів посіла перше місце і виборола перший дорослий розряд. Всього під час турніру спортсмени розіграли 25 комплектів медалей.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: