16 працівників обласного центру екстреної медичної допомоги відзначили державними нагородами

12.09.2022

 16 працівників Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали державні нагороди.

Бригада Роменської станції екстреної медичної допомоги: лікар з медицини невідкладних станів Даниленко Тамара Григорівна, фельдшер Комліченко Олег Михайлович, водій Смокотін Вадим Германович.

Саме ця бригада вночі 5 березня, під час руху ворожої військової колони надала медичну допомогу та транспортувала під ворожими обстрілами постраждалих жінку і дитину з вогнепальними пораненнями, отриманими біля с. Пустовойтівка Роменського району (розстріл російськими окупантами цивільного автомобіля) до Роменської ЦРЛ.

Постраждалі тривалий час знаходились у кюветі в снігу, завдяки оперативності роботи бригади доставлені у лікарню і вижили.

Також державними відзнаками нагороджені працівники Центральної станції екстреної допомоги: лікар Борисенко Ярослав Володимирович, фельдшер Положій Олександр Володимирович, водій Головня Віктор Миколайович.

Ця бригада виїхала із м. Суми у Боромлю, де знаходилась жінка із важкими вогнепальними пораненнями та значною крововтратою. Ризикуючи власним життям, бригада проїхала кілька ворожих блокпостів, при цьому неодноразово працівники отримували погрози бути убитими, їх обшукували та забирали особисті речі. Незважаючи на це все, бригада екстренки дісталась до постраждалої. Жінці було надано необхідну медичну допомогу і транспортовано до Сумської обласної клінічної лікарні.

Отримали відзнаки і працівники Охтирської станції: фельдшери Зражевський Олег Олександрович, Матосов Юрій Олександрович, Шипік Андрій Андрійович, Гордієнко Михайло Сергійович; водії Кременчуцький Олександр Миколайович, Скляр Віталій Миколайович.

Вони у надзвичайно складних умовах, обумовлених постійними обстрілами та бомбардуваннями міста Охтирки російськими військовими, продовжують працювати та виконують виклики до населення міста Охтирки і Охтирського району.

Державними нагородами відзначені працівники Тростянецької підстанції: старший фельдшер Дригаловська Інна Миколаївна, фельдшер Дригаловський Сергій Борисович, водій Грицаєнко Віктор Васильович.

Ці медики, постійно наражаючи себе на небезпеку, забезпечували роботу виїзної бригади екстреної медичної допомоги Тростянецької підстанції в окупованому російськими військовими місті Тростянець, навіть після того як Тростянецьку підстанцію Е(Ш)МД окупантами було пограбовано та знищено, забрано спеціалізований автотранспорт (2 автомобілі), медикаменти, телефони.

На санітарному автомобілі, що залишився, виконували виклики. 21 березня доставили двох постраждалих із вогнепальними пораненнями у Тростянецьку лікарню, проте російські військові цей автомобіль розстріляли, наразі він непридатний до використання.

Звання «Заслужений лікар України» отримав Сергій Павлович Бутенко – очільник Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, радник керівника ОВА та до цього – багато років начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації. Його вклад у розвиток медицини області – беззаперечно великий та цінний.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: