Як працюють МФО в умовах війни, і як взяти кредит онлайн

13.09.2022

Російська війна принесла багато негативних змін у життя українців, а також економіку нашої країни. Попри ті проблеми, які виникли у 2020-21 роках через пандемію коронавірусу, ніхто не був готовим до такого масштабу сьогоднішньої катастрофи. Навіть з огляду на той факт, що пандемія підштовхнула людей шукати себе в нових сферах, після того, як відбулася хвиля скорочень, ніхто не міг уявити, що подібне може статися у 21 столітті. Згідно зі статистикою, через російсько-українську війну багато українців втратили роботу. Посиленню ситуації сприяв той факт, що країну залишила велика кількість цінних фахівців.

Наразі Україна активно відвойовує свої території. Цілком імовірно, що поступове відновлення економіки також буде не за горами. Однак це буде тривалий та трудомісткий процес, який залежить від кожного українця. Водночас кожен розуміє, що гроші на оплату початкових потреб необхідно десь отримувати. Наразі в Україні оплата комунальних послуг не стягується примусово. Та обладміністрації просять мешканців сплачувати рахунки для того, щоб податки сплачувались для оплати потреб армії, а також надання базових необхідних послуг для самих українців. Нерідко виникає потреба у терміновій оплаті певних категорій: наприклад, навчання, надання медичних послуг, орендної плати, придбання товарів першої необхідності, а також багато іншого. Для покриття цих базових витрат було створено мікрофінансові організації, які активно функціонували за кілька років до початку повномасштабного вторгнення Росії до України. Мікрозайми мають велику популярність серед українців. Це пов’язано з тим, що отримати необхідну суму завжди можна в будь-який час з переказом коштів на особисту картку з можливістю дистанційного погашення.

Що змінилося у сфері мікрокредитування

Наразі багато мікрофінансових організацій також зазнають труднощів у зв’язку з війною. Багато компаній закрилися чи припинили свою діяльність. У перші місяці вторгнення споживчий інтерес дещо впав, оскільки основною метою у перші критичні тижні війни, очевидно, були не звернення до фінансових структур за кредитом.

Нині в деяких областях ситуація стабілізувалася — українці намагаються повертатися до колишнього життя та знову виникає потреба отримання коштів на покриття витрат. У мікромасштабі це пов’язано з масовими скороченнями чи зупиненням трудової діяльності. У розрізі макромасштабу національна економіка глобально дестабілізована.

Як взяти кредит онлайн

Послуги МФО зараз потрібні як ніколи раніше. У клієнтів є можливість отримати віддалене обслуговування, де б вони не знаходилися. Коштами можна користуватися на власний розсуд, оскільки позичальник отримує кредит онлайн на картку. Можна зняти готівку або оплачувати товари за допомогою картки.

Як і раніше, процедура оформлення та переказу коштів максимально проста. Наприклад, у CreditPlus серед вимог, як і раніше, дві основні — клієнт має бути повнолітнім і мати громадянство України. Для оформлення потрібно виконати кілька дій:

завантажити додаток (якщо розроблено обраною МФО) або перейти на сайт компанії;

вибрати суму та термін, після чого зареєструвати свою картку та внести необхідні дані;

надіслати анкету та почекати на рішення;

під час схвалення підписати договір та отримати переказ на картку.

Ліцензія видана Національною комісією, яка здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг № 4/2017 від 20.03.2017 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: