У Сумах затримали чоловіка за підозрою у збуті ручних осколкових гранат

13.09.2022

Слідчими Сумського районного управління поліції за процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми повідомлено про підозру 42-річному місцевому жителю за фактом зберігання та збуту бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний незаконно придбав та протягом тривалого часу зберігав боєприпаси, а саме: корпуси гранат Ф-1 та запали УЗРГМ, що є основними комплектуючими частинами ручної оборонної осколкової гранати Ф-1 військового призначення з метою подальшого збуту на території міста Суми.

У серпні 2022 року під час оперативної закупки правоохоронці задокументували факт збуту зловмисником ручної осколкової гранати Ф-1 за 2 000 грн.

У подальшому, 12 вересня 2022 року, задокументовано повторний факт збуту підозрюваним ще однієї ручної осколкової гранати Ф-1 та встановлено, що чоловік зберігав небезпечні вибухові боєприпаси в заздалегідь заготовленому місці в лісосмузі, неподалік мосту через р. Псел. Після чого зловмисника було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час він перебуває в Ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Вживаються заходи щодо розшуку інших незаконно придбаних підозрюваним боєприпасів та зброї.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: