На Сумщині працюють представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста

14.09.2022

Представники делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста − заступник координатора з економічної безпеки Таня ГАУЛIС та фахівець з економічної безпеки Алла СЕВОСТЬЯНОВА − завітали на Сумщину вдруге, щоб повідомити про новації щодо грошової допомоги в Сумській області в рамках підготовки місцевих жителів до зимового періоду та допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«На минулій зустрічі ми вам презентували ці програми грошової допомоги. Сьогодні розповімо про початок їх впровадження на Сумщині, − повідомила Алла Севостьянова. − Зокрема, ми розпочали реєструвати людей в рамках програми для ВПО. Наразі співпрацюємо з кількома громадами Охтирського району. Наступний етап − Сумська громада. Грошову допомогу ВПО виплачуємо однією виплатою за 3 місяці. 7,500 тис. грн − разова допомога на одну особу».

Заступник керівника ОВА Олег Коваль наголосив, що в обласному Департаменті соціального захисту населення є вся необхідна інформація про внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Сумах.

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста підкреслили, що будуть співпрацювати з місцевою організацією Червоного Хреста у питаннях інформування ВПО про цю програму, в тому числі волонтери телефонуватимуть внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані в Сумах, і запрошуватимуть їх на реєстрацію для отримання допомоги.

Ще однією програмою підтримки жителів Сумщини в умовах воєнного часу є програма щодо підготовки до зими.

«Ми плануємо видати людям грошовий грант, щоб вони закупили все необхідне на зимовий період − печі, тверде паливо, електрообігрівачі, теплий одяг, заплатили за комунальні послуги, змогли відремонтувати пошкоджене житло. Розмір гранту − 25 тис. грн на сім’ю. Головні отримувачі цієї допомоги − люди з пошкодженим житлом середнього і високого ступеня, − говорила Алла Севостьянова. − У Сумській області ми плануємо допомогти понад 2 тис. домогосподарств. Перші виплати жителі області можуть отримати на початку жовтня».

Заступник керівника обласної військової адміністрації наголосив, що Сумська ОВА є надійним партнером міжнародних донорів, які готові допомогти жителям Сумщини. Особливо в підготовці до зими.

«Побачивши недавні події у Харкові, ми переконалися, що зима буде нелегкою в усій Україні. Тому ми у вас і у всіх наших міжнародних партнерів проситимемо додатково в якості допомоги генератори, котли на альтернативних видах палива тощо, −  підкреслив Олег Коваль. − Ця допомога буде неоціненною для нас. Адже ми маємо зробити все можливе, щоб незахищені жителі Сумщини мали можливість пережити нормально цю зиму».

Довідково. Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є неупередженою, нейтральною та незалежною організацією, цілі і завдання якої мають виключно гуманітарний характер і полягають у тому, щоб захищати життя і гідність людей, що постраждали через збройні конфлікти та інші ситуації насильства, і надавати їм допомогу.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: