На Охтирщині перед судом постане чоловік за виправдовування агресії РФ проти України

16.09.2022

Слідчими поліції закінчено досудове розслідування та за процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно 51-річного місцевого мешканця за фактом заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що в травні зловмисник, перебуваючи на тимчасовому підробітку в одному із сіл Охтирського району, у присутності свідків виправдовував збройну агресію Російської Федерації проти України, а саме говорив, що на територію України російські війська не нападали, а також те, що російські війська по українським містам не стріляли.

Окрім цього, в червні 2022 року, зловмисник ставив під сумнів факт здійснення обстрілів території України військами РФ та виправдовував дії російських військових, вказуючи, що РФ воює з «нацистами» України та з міжнародною міжурядовою організацією – НАТО.

Продовжуючи доводити свою думку, обвинувачений на початку липня 2022 року запевняв, що російські війська звільнять Україну та на території України буде одна валюта, а саме «руський рубль», водночас національної валюти «гривні» не буде.

На даний час досудове розслідування закінчено, а кримінальне провадження скеровано до суду. Відповідно до ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: