На Сумщині працівників лісу привітали з професійним святом

17.09.2022

Напередодні професійного свята – Дня працівників лісового господарства колектив Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства привітали керівники області. Перед початком заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих, і подякували воїнам, які нині захищають Україну.

Керівник СОУЛМГ, депутат обласної ради Віктор Чигринець подякував колективу за роботу. «Ми працюємо дуже достойно, попри всі виклики і гідно виконуємо зобов’язання, що ставить перед нами держава», – говорив він.

Віктор Петрович розповів, що 107 працівників лісового господарства сьогодні обороняють країну від ворога. Майже 3 тисячі працівників продовжують успішно працювати у всіх районах області в складних умовах. Згадав, як у перші ж дні вторгнення російських військ працівники Сумського лісгоспу забезпечували територіальну оборону деревиною й технікою. Працівники Охтирського лісгоспу допомагали діставати з-під завалів 24 людини, хоча самі при цьому потрапили під обстріли. Працівники Тростянецького, Бішкинського та Висторопського лісництв були окупованими. Але багато з них пішли в тероборону і навіть захопили російський бронетранспортер, який віддали українським військовим. Складно працювати сьогодні лісгоспам, розташованим у прикордонні, бо вони щодня ризикують життям через постійні обстріли.

«Водночас, не дивлячись на складні реалії, ми продовжуємо виконувати ті функції, що на нас покладені. У поточному році ми відтворили 900 га лісу. Продовжуємо охороняти ліси і дбати про них. Залишаємося сумлінними платниками податків, і у поточному році вже перерахували 372 млн до бюджету, з них 100 млн – до місцевих бюджетів. Середня зарплата по підприємству складає 20 тисяч грн, а це – зайнятість і забезпеченість родин. Усі ці напрацювання і досягнення – спільна робота всього колективу. Дякую всім за плідну і потужну працю», – звернувся до присутніх Віктор Чигринець.

Вітаючи працівників лісу зі святом, голова обласної ради Віктор Федорченко відзначив здобутки працівників лісу в нинішньому році, високі показники у роботі та висловив удячність усім працівникам галузі за самовіддану працю і професіоналізм.

«Мені приємно привітати вас сьогодні, бо все моє життя, оскільки я був будівельником, було пов’язано з деревиною, – звернувся до лісівників Віктор Федорченко. – Ліс завжди був і буде надбанням України. Не кожна країна може похизуватися таким багатством. А ви бережете це багатство і примножуєте. Я дякую всім, хто присутній в цій залі, хто зараз знаходиться на своїх робочих місцях – в лісі чи на виробництві. Дякую вам за професіоналізм, патріотизм, за відданість справі й за те, що ви залишилися в Україні, працюєте під вогнем і на своєму фронті захищаєте державу. Здоров’я вам, удачі, перемоги й миру!».

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток лісового господарства Сумщини та з нагоди Дня працівника лісу кращі працівники отримали відзнаки обласної ради.

Привітали працівників лісової галузі й голова Сумської ОДА, керівник військової адміністрації Дмитро Живицький та військові.

Останні подякували за вклад лісівників під час війни. Говорили, що без їх праці, яку вони роблять і вдень, і вночі, було б значно складніше зберегти життя військових на передовій. Бо зроблені руками лісівників бліндажі є природним бронежилетом для кожного воїна.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: