“Масштаби руйнувань вражаючі”: у Буринській та Новослобідській громадах долають наслідки стихійного лиха

20.09.2022

Буринська та Новослобідська громади оговтуються після стихійного лиха. За словами голови ОВА,  з перших годин негоди місцеві мешканці почали отримувати допомогу матеріалами.

“Також з обласного матеріального резерву на відновлення пошкоджених будівель для Бурині виділили 1000 листів шиферу, шиферні цвяхи та захисну плівку. Для Новослобідської, де пошкоджених будинків менше – 500 листів шифера, цвяхи. Відвідав громади, поспілкувався з людьми. Спільно визначились з додатковими потребами. Треба цегла, цемент, пісок, деревина, скло. Головам громад дано доручення забезпечити мешканців зруйнованих або пошкоджених будинків будівельними матеріалами, залучивши всі можливі ресурси”, – проінформував Дмитро Живицький.

Очільник області звернувся до керівника всеукраїнського проєкту «Добробат» з проханням про допомогу, щоби якнайшвидше розібрати завали та відновити житло.

“Також звертаюсь до всіх, хто може надати посильну допомогу постраждалим, особливо будівельними матеріалами. Масштаби руйнувань вражаючі. У Бурині пошкоджено майже сто осель: розкриті дахи, вибиті вікна, понівечені стіни . Від десяти будинків взагалі залишились самі лише руїни. Окрім цього знищено огорожу, господарчі споруди. Бетонні стовпи та дерева зламані, наче сірники”, – розповів голова ОВА.

Не витримала і труба колишнього цукрового заводу, яка простояла чи не сто років – понад 70 м цегляної конструкції «зрізало», як ножем.

У Новослобідській громаді найбільше постраждало село Ширяєве: 20 пошкоджених будинків, з яких 6 – дуже сильно.

“Важко навіть уявити, що стільки лиха наробила стихія, а не росіяни. Але спільними зусиллями впораємось і з цією бідою. Відновлювальні роботи тривають. Майже всі покрівлі, де це було можливо, вкриті захисною плівкою, розпочалось вкладання покрівельного матеріалу. Відновлюється електро- і газопостачання”, – додав Дмитро Живицький.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: