Лікарі просять організувати пункти обігріву в Сумах поза межами лікувальних закладів

21.09.2022

Директор Центральної міської лікарні та депутат Валентина Домінас на серпневій сесії Сумської міської ради звернулася з депутатським запитом до міського голови Сум з приводу вирішення питання про виділення місць під пункти обігріву на час зимового періоду.

«Щорічно такими пунктами визначаються приміщення лікувальних закладів міста, які не пристосовані для цього. Враховуючи складну епідеміологічну ситуацію, пов’язану зі зростанням захворюваності населення на COVID-19, швидким поширенням даної інфекції при контактуванні, з метою забезпечення протиепідемічних заходів та убезпечення інфікування COVID-19 у стаціонарах лікарні, що може спричинити значні ускладнення і навіть смерть пацієнта, прошу розглянути питання про виділення приміщень під пункти обігріву поза межами лікувальних закладів. Вирішення даного питання є дуже важливим, оскільки поширення інфекційних захворювань несе загрозу як здоров’ю і життю населення, так і значно збільшує навантаження на економіку країни, враховуючи значну вартість лікування», – зазначає лікарка.

Доручення подумати, які саме приміщення можна використати під пункти обігріву, отримали Артур Петров (начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення) та Олена Чумаченко (начальник управління охорони здоров’я СМР. Сподіваємось, що з настанням морозів у місті вже будуть підготовлені придатні приміщення.

shans.com.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: